▷ Rybí karbanátky | recept - Gorenje

Rybí karbanátky ze pstruha duhového

JEDNODUŠŠÍ JÍDLO
1.11.2019

RECEPT PŘINÁŠÍ KATEŘINA WINTEROVÁ

Možná si říkáte, proč se mordovat se sekáním a tvarováním rybího masa, když stačí kus ryby hodit s bylinkami do pekáče a vytáhnete voňavou rybu... Ano, ryba je dobrá i opečená na prutu nad ohněm, ale jen v rybích karbanátcích se chuť rybího masa nádherně propojí se svěžími, voňavými a chuťově různorodými zelenými bylinami. Rozsekáním nadrobno se čerstvé bylinky naplno rozvinou. I když je maso ze pstruha po opečení sušší než u lososa, chuťově je v v těchto karbanátcích lepší, protože není tak tučné a nezměkne tolik, takže je co kousat. Se zeleným salátem z mladých lístků a bylin předčí tyhle karbanátky všechny rybí burgery.
Rybí karbanátky ze pstruha duhového

Doba přípravy: 45 minut

Množství: 4 porce 


Suroviny:

    Karbanátky:
    • 600 g pstruha duhového
    • 1 lžíce čerstvé pažitky
    • 1 hrst lístků bazalky
    • 1 hrst hladkolisté petržele
    • 1⁄2 bio citronu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 100 g přepuštěného másla
    • listový salát s oblíbenými bylinami k podávání
    Dip:
    • 200 ml řeckého jogurtu
    • 2 lžíce kaparů
    • 4 lžíce nasekaného kopru
    • 4 lžíce nasekané hladkolisté petržele
    Postup:

    Filety stáhneme z kůže a případné kosti odstraníme pinzetou. Maso nasekáme ostrým nožem nadrobno. Bylinky nakrájíme nadrobno a smícháme se strouhanou citronovou kůrou. Promícháme, osolíme
    a opepříme.

    Vytvoříme v dlaních tenké karbanátky a opečeme je dozlatova na přepuštěném másle, z každé strany zhruba 3 minuty. Na závěr je zakápneme citronovou šťávou.

    Dip vytvoříme smícháním všech uvedených surovin.

    Upečené rybí karbanátky podáváme se salátem a bylinkovým dipem.

    Designové trouby Simplicity

    K nákupu trouby z designové kolekce Simplicity získáte od Vašeho prodejce kuchařku Světové i s podpisem její autorky Kateřiny Winterové.

    Akce platí do 31. prosince 2019.

    DOPORUČUJEME: