▷ Makadamové brownie | recept - Gorenje

Makadamové brownies z čirokové mouky

JEDNODUŠŠÍ JÍDLO
1.11.2019

RECEPT PŘINÁŠÍ KATEŘINA WINTEROVÁ

Brownie je jeden z nejoblíbenějších dortíků. Nelze si už bez něj představit kavárny, cukrárny a často se už objevuje i jako zákusek v restauracích. Na internetu najdete stovky až tisíce různých receptů. Abyste si mohli vychutnávat svoji vlastní brownie cestou do práce, do školy nebo jenom tak při víkendovém odpočinku, máme pro vás recept. Makadamové brownie je čokoládová bomba, která dokonale doplňuje šálek kávy, ať si ho už dáváte v jakoukoliv denní dobu. Ale dejte si pozor. Samotný brownie z kvalitní čokolády v kombinaci s makadamovými ořechy vám dodá tolik energie, že káva už možná nebude potřeba.
Makadamové brownies z čirokové mouky

Doba přípravy: 30 minut

Množství: cca 20 kousků


Suroviny:

  • 100 g másla
  • 400 g tmavé čokolády (min. 70%)
  • 150 g makadamových ořechů
  • 3 vejce
  • 125 g datlového sirupu
  • 4 lžíce čirokové mouky
Postup:

Máslo rozehřejeme a necháme mírně zchladnout. Pekáč nebo dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nadrobno, ořechy nakrájíme nahrubo.

Vejce prošleháme a promícháme s čokoládou, ořechy, sirupem, máslem a moukou. Těsto vlijeme do připravené formy. Uhladíme povrch těsta a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut, až těsto trochu zpevní, ale zároveň je ještě pružné.

Formu vyndáme z trouby, brownies necháme zchladnout a poté je rozkrájíme na obdélníčky nebo čtverečky.

Designové trouby Simplicity

K nákupu trouby z designové kolekce Simplicity získáte od Vašeho prodejce kuchařku Světové i s podpisem její autorky Kateřiny Winterové.

Akce platí do 31. prosince 2019.

DOPORUČUJEME: