▷ Losos sous-vide | recept - Gorenje

Losos sous-vide

JEDNODUŠŠÍ JÍDLO
11.4.2019

Sous-vide je francouzská technika vaření, při kterém jsou potraviny vloženy do vakuového sáčku a pečeny za nízkých teplot. Výsledkem je šťavnatý a křehký pokrm plný vitamínů a minerálů. 

Ingredience:

  • 150 g filetu lososa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Filet smíchejte s olejem a okořeňte. Všechny ingredience dejte do vakuového sáčku vhodného pro sous-vide vaření. Zavakuujte a sáček vložte do trouby. 

Vařte v páře na 55–65 °C po dobu 30–40 minut, záleží na teplotě. Pokud budete vařit na 55 °C, pečte 40 minut, pokud na 65 °C, pečte 30 minut. Poté sáček vytáhněte a vyjměte z něj filet. Vysušte z obou stran. Předehřejte pánev na vysokou teplotu a filet po dobu 1–2 minut z každé strany rychle opečte.

Tip: Pro silnější chuť, naložte filet do ledničky na 24 hodin.


 

Osobní továrna dokonalé chuti: Trouby

HomeMade tvar trouby: Tradiční, klenutý tvar trub Gorenje je jednou z množství užitečných řešení. Inspirovaný tradičními kamny na dřevo, umožňuje horkému vzduch volně cirkulovat. Díky tomu horký vzduch rovnoměrně proudí okolo připravovaného jídla, čímž vždy dosáhnete vynikajících výsledků pečení: křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř. V kombinaci s naším speciálním ventilačním systémem Multiflow 360˚ poskytuje něco opravdu speciálního - možnost péci na všech 5 úrovních.

Možná vás bude zajímat: