Rychlá a jednoduchá cesta k zdravým jídlům - Gorenje

Rychlá a jednoduchá cesta k zdravým jídlům

Kyselá smetana bez smetany

Salátový dresink ze zakysané smetany, krémová omáčka nebo krémový základ ... Je mnoho jídel, které si bez smetany neumíme představit. Je to však možné. Vyzkoušejte tento trik, abyste tak vyhnuli živočišným tukům a zároveň udrželi sametovou strukturu jídla. Místo smetany si připravte rychlý dresink na salát s mletými kešu oříšky.

Ingredience:

  • 1 šálek kešu oříšků (čerstvých a nesolených)
  • ¼ lžičky soli
  • 1-2 lžičky jablečného octa
  • šťáva z malého citronu

Příprava:

Ingredience rozmixujte v mixéru a před podáváním nechte směs vychladnout.

Mléčné výrobky bez obsahu mléka

Léto bez zmrzliny? Ne, děkuji! I když usilovně dodržujete pravidla veganské stravy, je skutečně těžké jen tak vyškrtnout ze seznamu nejoblíbenější dezert. Dobrou zprávou je, že už nemusíte. Stačí, že si ji připravíte jiným způsobem - na základě zmrazených banánů.

Ingredience:

  • 3 banány, pokrájené a zmrazené
  • 1/3 šálku rostlinného mléka (např. Rýžové nebo mandlové mléko)
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kakaa

Příprava:

Kousky zmrazených banánů a ostatní ingredience rozmixujte v mixéru. AK chcete, příchuť zmrzliny můžete změnit a namísto kakaa použít ovoce.

Bezlepkové veganské těsto na pečivo

Sladké koláče, slané koláče, velké koláče, malé koláčky, obrácené koláče ... Je mnoho způsobů, jak je připravit, s náplněmi podle vlastní chuti a pro různé účely, ale připravit koláč tak, abychom se vyhnuli živočišným bílkovinám a lepku, může být náročné. Následující tip značně zjednoduší váš zážitek z pečení. Vaším jediným úkolem je vymyslet nádivku.

Ingredience:

  • ¾ šálku rýžové mouky
  • ½ šálku mandlového prášku
  • 3 PL kukuřičného škrobu
  • 2 PL droždí
  • ½ lžičky mletých lněných semínek
  • ½ lžičky soli
  • 5 PL rostlinného másla (například kokosového másla)
  • 3 PL studené vody

Příprava:

Všechny ingredience spolu smíchejte, při čemž do nich postupně přidávejte tuk. Pořádně těsto prohněťte a dejte ho na půlhodinu do chladničky. Rovnoměrně ním vystelte plech na pečení, přidejte nádivku a dejte péct.

Cizrnové šlehačka

Koláče, zmrzlina, ovocné poháry ... dozdobte je šlehačkou. Pokud nejste příznivcem veganství, toto určitě probudí vaše chuťové pohárky. Pokud však nedáte dopustit na stravu bez obsahu živočišných bílkovin, s radostí vám přinášíme zprávu, že si stále můžete vychutnat šlehačku. Zkuste tento jednoduchý trik a oslaďte si své veganské dezerty.

Ingredience:

  • 2 šálky zbývající vody z konzervovaného cizrny
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek cukru

Příprava:

Všechny ingredience vyšlehejte do nadýchaného krému a nechte vychladnout.