Příprava
1 Brambor omyjte, oloupejte a nakrájejte na 3 cm kostky. Brambory nakrájené na kostičky vložte do spodního košíku na dušení a duste 5 minut.
2 V menším košíku na dušení připravte dýni nebo mrkev. Malý košík položte na košík s dušenými bramborami a poduste dalších 10 minut.
3 Pak přidejte očištěné jablko nakrájené na kostičky a duste dalších 5 minut.
4 Ingredience z košíků na dušení vložte do nádoby mixéru, přimíchejte uvařené pšeničné vločky a přidejte jablečný džus. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trošku vody. Rozmixujte na kaši.
Před podáváním přimíchejte do kaše malou lžíci řepkového (kanolového) oleje. Pšeničné vločky v této polední kaši dodají děťátku potřebné železo. Pšeničné vločky můžete nahradit ovesnými vločkami. Dýně je měkká zelenina a děti jí velmi dobře snášejí.