Vyjádření k rozhodnutí ÚOHS ze dne 7.12.2015 - Gorenje
Pátek, 8. leden 2016

Vyjádření k rozhodnutí ÚOHS ze dne 7.12.2015

Společnost Gorenje se - podobně jako řada jiných značek – dostala do situace, kdy musela zvolit jedno řešení. Nadřadila zájmy zákazníků nad své.

Mnoho obchodníků čelí nekalému jednání ze strany některých e-shopů. Takové e-shopy, aniž by měly se značkou Gorenje jakýkoli uzavřený obchodní vztah nebo nakoupené či objednané její produkty, nabízely produkty Gorenje za nereálně nízké ceny a s vědomím, že je zákazníkům nemohou nikdy dodat. Jediným cílem takové jednání je nalákat na nereálně nízkou cenu na svém e-shopu a posléze nabízet alternativní produkty.

Společnost Gorenje zvolila cestu, kterou považovala za nejvhodnější pro ochranu zájmů jejich zákazníků, obchodní partnery a samozřejmě i značku samotnou. Mělo se jednat o dočasné řešení, než se situaci podaří systémově vyřešit například v koordinaci se státními inspekčními orgány. Bohužel se při snaze vyřešit situaci co nedůsledněji dostala na samou hranu zákona, a jak svědčí z rozhodnutí ÚOHS, za její hranu.

Zákony platí pro každého a společnost je plně respektuje. To také dokládá skutečnost, že celé řízení bylo ukončeno procedurou narovnání mezi společností a ÚOHS, i přesto, že společnost Gorenje musí uhradit uloženou pokutu. Současně došlo již v průběhu probíhajícího šetření k ukončení uvedené praxe. Cílem nikdy nebylo poškodit zákazníky, ale naopak zabránit klamání spotřebitelů a zrazování důvěry všech zákazníků, kteří uvěří lákavé, avšak nereálné nabídce nekorektních e-shopů.

Oficiální stránky GORENJE: www.gorenje.cz

2media.cz, s.r.o., Pařížská 13, Praha 1, www.2media.cz