Plánujete jarní očistu a detoxikaci? Malé domácí spotřebiče gorenje pomohou s přípravou odlehčeného jídelníčku. - Gorenje
Pátek, 13. březen 2015

Plánujete jarní očistu a detoxikaci? Malé domácí spotřebiče gorenje  pomohou s přípravou odlehčeného jídelníčku.

Jaro je tou správnou příležitostí pustit se nejen do zevrubného jarního úklidu domácnosti, ale také do neméně důkladné očisty vlastního organismu. Lidské tělo neustále prochází přirozeným čistícím procesem, přesto nestačí odbourávat škodlivé látky, kterými jej vytrvale zásobujeme. Čas od času je proto dobré trochu mu pomoci a „odlehčit“ jídelníček. Gorenje k tomu nabízí řadu spolehlivých pomocníků – malých domácích spotřebičů.

Základem mnoha očistných kůr jsou šťávy z čerstvého ovoce a zeleniny. S jejich přípravou pomohou odšťavňovače a lisy na citrusy gorenje. Nová technologie filtrace přináší hustší a jemnější odšťavňování, sušší drť, větší množství džusu a jeho lepší kvalitu. Na výběr je několik modelů s různým výkonem, designem a variabilním příslušenstvím. Například odšťavňovač gorenje JC801G ve svěží zelené barvě je vybaven extra velkým XXL otvorem pro vkládání celých surovin, což ušetří čas a námahu se zdlouhavým krájením na malé kousky. Ke kvalitě získané šťávy přispívá mikrofiltr pro dokonalou filtraci a možnost plynule nastavit potřebnou rychlost. Příjemným bonusem je tichý, uživatelsky nenáročný a bezpečný provoz. Jednoduché je i čištění odšťavňovače.

Hned několik výtečných zdravých chodů najednou lze během chvíle přichystat v moderním parním hrnci gorenje FS 900 W. I z dosavadních odpůrců zeleninových jídel se rázem stanou jejich nadšení příznivci – vaření v parním hrnci totiž zelenině zachová nejen všechny živiny prospívající lidskému organismu, ale také svěží chuť, vůni a vzhled. A stejně tak rybám, masu a dalším druhům potravin. Parní hrnec gorenje FS 900 W má navíc funkci Aroma Plus, která umožňuje do speciální nádobky vložit sušené nebo čerstvé bylinky, díky kterým bude vařený pokrm ještě lepší! K dispozici je také funkce Quick Steam – rychlá pára, paměťová funkce usnadňující přípravu oblíbených pokrmů a řada dalších funkcí zvyšujících uživatelský komfort.

Díky výkonné sušičce potravin gorenje FDK 24 DW je na stole během chvíle zdravá svačinka – sušené ovoce, zelenina či kousky masa. Sušení je jedním z nejstarších a nejjednodušších způsobů konzervace. Šetrnou dehydratací,  odstraněním vody a vlhkosti, zůstává uchována výživová hodnota potravin, příjemně se koncentruje a zvýrazní chuť. Pět velkých (v průměru 31 cm) demontovatelných, výškově nastavitelných zásobníků nabízí spoustu prostoru na sušení, včetně velkých kusů či silných plátků. Jednoduše ovladatelný digitální časovač s LED displejem lze nastavit na 30 min. až 19 hod. a 30 min., rozsah použitelných teplot je 35 ℃ až 70 ℃.

Malé domácí spotřebiče gorenje jsou v prodeji v síti kuchyňských studií KUCHYNĚ gorenje, v obchodech s elektronikou po celé republice i v e-shopech.

Více informací na http://www.gorenje.cz/male-domaci-spotrebice