Gorenje trouby s unikátním systémem zavírání dvířek jedním jemným dotykem šetří čas i námahu - Gorenje
Středa, 6. únor 2013

Jak jednoduše, rychle a snadno zavřít troubu, když obě ruce drží plech či jiné nádobí? Jak se vyhnout rušivým zvukům při otevírání a zavírání trouby během pečení? Nová generace Gorenje trub přináší maximální komfort do každé kuchyně a řeší i tyto zdánlivé detaily.

Díky systému GentleClose, kterým jsou nyní některé modely vybaveny, k zavření dvířek trouby stačí pouze jeden mírný dotek – jednoduché, tiché, bezpečné a elegantní. Tato funkce byla dosud používaná pouze v nábytkářském průmyslu. Konečně tak nic nebude rušit proces pečení, ani vás a vaše hosty.

Gorenje trouby se vám dokonale přizpůsobí i v mnoha dalších ohledech. Stále více modelů je vybaveno funkcí autočištění pomocí pyrolýzy. Během pyrolytického procesu čištění se trouba zahřeje na cca 500° C. Ve chvíli, kdy teplota dosáhne 250° C, bezpečnostní pojistka dveře automaticky uzavře a zůstanou uzamčené, dokud teplota opět neklesne pod 300° C.

Inovativní kombinace topných těles a cirkulace vzduchu zaručuje optimální čistotu i v nejodlehlejších koutech trouby. Speciální katalyzátor umístěný v horní části trouby odstraňuje zápach a kouř během procesu čištění. K dispozici jsou tři úrovně čištění podle míry znečištění trouby. Výhodou je, že plechy na pečení ani další příslušenství není třeba během pyrolýzy z trouby vyndávat. Při běžném provozu trouby postačí proces čištění opakovat jednou za dva, tři měsíce.

Moderní Gorenje trouby vám otevírají nové rozměry kulinářského umění a přináší nový design do vaší kuchyně.