Gorenje poprvé na Designbloku - Gorenje
Středa, 21. září 2011

Gorenje poprvé na Designbloku

Společnost Gorenje letos představí své exkluzivní designové spotřebiče na třináctém ročníku mezinárodní přehlídky novinek z oblasti designu nábytku, bytových doplňků, módy a životního stylu – Designblok 2011. Značka Gorenje se bude prezentovat expozicí s názvem The City in the City, v souladu s tematickým zaměřením letošního ročníku. Součástí prezentace značky Gorenje bude i osobní účast předního světového designéra Ora–Ïto, který pro Gorenje vytvořil řadu designových spotřebičů.

Expozice Gorenje bude ztělesňovat město, resp. ulice, které budou osazené designovými spotřebiči. Ulice ponesou jména jednotlivých designérů, kteří pro značku Gorenje spotřebiče navrhovali. Návštěvníci tak budou moci navštívit „ulici“ věnovanou designérům Ora-Ïto, Karim Rashid nebo Paolo Pininfarina.

Tvůrcem expozice společnosti Gorenje, výrobce designových spotřebičů a kuchyní, připravuje zkušené Gorenje Design Studio (GDS) ze Slovinska. GDS je součástí skupiny Gorenje a navrhuje jak spotřebiče, tak i expozice, ve kterých jsou spotřebiče vystaveny. GDS je rovněž autorem produktů bílé techniky, které získaly prestižní mezinárodní designová ocenění jako například Red Dot Design Award.

Značka Gorenje je na trhu známá již několik desítek let. Kromě špičkových spotřebičů nabízí svým zákazníkům i designovou značku KUCHYNĚ gorenje. „Zákazníkům nabízíme originalitu, rozmanitost materiálů, výjimečný design a zároveň vysokou funkčnost - to platí jak pro kuchyně, tak i spotřebiče, které jsou navrženy ve vzájemném souladu,“ vysvětluje Suad Hadžič, generální ředitel společnosti Gorenje. Záměrem společnosti v rámci účasti na Designbloku je představit nejen designové spotřebiče, ale také známého návrháře Ora-Ïto. Tento mladý světově proslulý francouzský designér, vyrůstal v rodině, která byla po několik generací spojena s designem a architekturou. Po absolvování Ecole de création et de design, ve věku 21 let, se Ora-Ïto rozhodl založit vlastní značku. V dnešní době je jedním z nejuznávanějších světových designérů nejen v oblasti produktového designu, ale také v architektuře, audiovizuálním, grafickém a interior designu. Na svém kontě má projekty pro značky jako Nike, Louis Vuitton, Apple, Heineken, Levi´s, Toyota a jiné.

Více informací:
Zuzana Karnoubová