Gorenje designed by Karim Rashid - Gorenje
Pátek, 2. duben 2010

Gorenje designed by Karim Rashid

Nová kolekce originálních spotřebičů  Gorenje designovaná Karimem Rashidem, představuje dokonalou symbiózu  funkčnosti, technologie, interaktivity a čistoty. Prvotřídní kvalita  posílená integrovaným barevným LED světlením, jehož zabarvení lze měnit i důmyslné provedení jsou klíčovými prvky všech spotřebičů nové kolekce.

MoodLite technologie vyvolává, osobitý zážitek z prostoru. Jemný dotek  LED prosvětlení obarví Váš svět do jednoho ze sedmi odstínů. Stačí přijmout  představy designérské ikony a můžete vyjádřit momentální rozpoložení v daném okamžiku.
Vysoce kvalitní provedení všech detailů a použití odolných materiálů jsou závěrečné prvky, které tuto nezapomenutelnou kolekci dotvářejí. Trouby, varné desky i digestoře z kolekce Karima Rashida vynikají zajímavým designem a vysokou funkčností.

Newyorský designér Karim Rashid je jedním z nejplodnějších designérů své generace. Potvrzením Karimovy designérské legendy je více než 3 000 návrhů ve výrobě, přes 300 ocenění a působení ve více než 35 zemích. Díky své všestrannosti dokáže Karim skloubit nápady, materiály, chování a estetiku z různých typologií, překračovat hranice a rozšiřovat obzory spotřebitelů.

Růžová je nová černá

Karim Rashid je muž mnoha talentů. Je to průmyslový designér, který vytvořil téměř každý kus vybavení domácnosti, jaký se dá navrhnout, od slánky až po pohovky a osvětlovací tělesa. Je to také architekt, aranžér, přednášející, spisovatel, umělec, dokonce módní návrhář a DJ. Napůl Egypťan a napůl Brit, s trvalým bydlištěm v New Yorku, ale stále na cestách po celé zeměkouli. Jeho portfolio obsahuje působivý počet více než 3 000 návrhů ve výrobě a přes 300 ocenění. Jeho výrobky jsou součástí 20 stálých sbírek v různých galeriích.

Pracoval v bezmála 40 zemích a seznam jeho klientů je prostě záviděníhodný, protože k nim patří značky jako Alessi, Artemide, Audi, Cappellini, Carolina Herrera, Edra, Egizia, Estee Lauder, Foscarini, Giorgio Armani, Kenzo, Magis, Prada, Sony, Swarovski, Toyota, Veuve Clicquot, Zanotta atd. Jako nejnovější přírůstek se do tohoto seznamu zapsala také značka Gorenje.

Kromě toho, že odmítá veškeré hranice, se tento muž, který se již stal legendou moderního designu, proslavil i tím, že z růžové udělal barvu pro muže. Sám ji často nosí a jeho styl oblékání je promyšlený do posledního detailu. Když budete mít štěstí, můžete na něj narazit na večírku kdekoli mezi New Yorkem, Milánem a Bělehradem.

www.karimrashid.com
www.gorenje.cz