Nejvyšší národní ocenění za inovace patří firmě Gorenje - Gorenje
Středa, 30. září 2009

Nejvyšší národní ocenění za inovace patří firmě Gorenje

Nová generace kuchyňských spotřebičů Gorenje získala zlatou medaili

Hospodářská a průmyslová komora Slovinska udělila společnosti Gorenje významné ocenění za inovátorství. Národního finále se účastnilo 185 inovátorů, kteří byli nominováni  z více než 500   přihlášených. Celkem bylo uděleno 7 zlatých, 11 stříbrných, 12 bronzových medailí  a 12 diplomů. Nejvyšší ocenění tzn. zlatou medailí získalo Gorenje za  novou generaci varné techniky, která byla na český trh uvedena počátkem roku.

Její vývoj trval dva roky a zaměřil se především na technologie, dokonalý design a uživatelský komfort. Výsledkem jsou domácí spotřebiče s více než stovkou unikátních a  patentovaných  technologií. Nová generace varné techniky Gorenje  zahrnuje moderní spotřebiče, které vynikají nejen vysokou funkčností a technologickou dokonalostí, ale rovněž originálním designem a to vše jim přináší významnou konkurenční výhodu. Obzvláště  důležité je také to, že všechny  inovace jsou dílem odborníků Gorenje, kteří úspěšně dokončili jeden z nejrozsáhlejších projektů v posledních letech.

Gorenje představilo  designově a technologicky dokonalou novou generaci varné techniky, která umožňuje velké úspory energie. Například speciální tvar trouby připomínající klenbu tradiční pekařské pece spolu se speciálním uspořádáním topných těles a  rovnoměrnou  cirkulací  tepla během pečení zajišťují optimální spotřebu energie. To je jeden z důvodů, proč Gorenje získává nejvyšší ocenění,“ vyjádřil předseda poroty Mr. Borut Likar.

Jedním z patentů nové generace vestavných trub a sporáků  je například unikátní  DirecTouch, inovativní elektronicky programovatelný modul v oblasti dotykového ovládání. Díky němu obsluha trub nikdy nebyla snadnější. Jedinečná je rovněž  inovace HomeMade založená na pečení v tradičních pecích na dřevo. Další z patentovaných  technologií zabraňuje vyzařování tepla během pečení do okolí, DynamiCooling efektivně ochlazuje stěny trouby a zamezuje jejich zahřívání.

Trouby nové generace Gorenje nabízí ve 2 designových provedeních  – minimalistické  Pure a okouzlující Allure.