Malé filo těsto

JEDNODUŠŠÍ JÍDLO
28.5.2017

Ingredience:

  • 150 g mouky
  • Špetka soli
  • 100 ml vody
  • 10 g droždí
  • 100 g másla

Příprava:

Prosejte mouku na pracovní plochu. Uprostřed vytvořte důlek a do něj vlijte vodu a nadrobené droždí. Kolem důlku nasypte sůl. Vyhněťte do hladkého těsta a nechte 15 minut kynout. Těsto rozválejte do tenka. Doprostřed umístěte máslo, překlopte přes něj těsto a zformujte kapsu. Na patnáct minut dejte do lednice. Znovu rozválejte těsto a dejte jej do lednice na dalších 15 minut. Tento proces opakujte tři až čtyři krát. Až je těsto připravené, rozválejte jej a přidejte oblíbenou náplň.

Dobrou chuť!

Doporučení pro troubu:
MNOŽSTVÍ OHŘEV TEPLOTA DÉLKA PEČENÍ NÁDOBA VÝŠKOVÁ POZICE
Dle receptu Horní + spodní ohřev 200 ° 20 min Mělký plech 2

Osobní továrna dokonalé chuti: Trouby

HomeMade tvar trouby: Tradiční, klenutý tvar trub Gorenje je jednou z množství užitečných řešení. Inspirovaný tradičními kamny na dřevo, umožňuje horkému vzduch volně cirkulovat. Díky tomu horký vzduch rovnoměrně proudí okolo připravovaného jídla, čímž vždy dosáhnete vynikajících výsledků pečení: křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř. V kombinaci s naším speciálním ventilačním systémem Multiflow 360˚ poskytuje něco opravdu speciálního - možnost péci na všech 5 úrovních.

Možná vás bude zajímat: