Užitečné techniky přípravy humra, vlastní filetování lososa, kuřete, atd.

Určitě existují tací, kteří dokážou oloupat více než 10 krevet za 60 vteřin a jsou mistry v oboru. Dobře jim tak. To však nic nemění na tom, že bez správné techniky je loupání poněkud složité.


Jak nafiletovat lososa doma na lince? Využijte páteře.

1. První řez proveďte okolo krajů žáber a řez veďte tak, aby kopíroval kraje žáber.
2. Odřežte ocas u kořene. Mohou tam být celkem velké kosti, takže je nemusíte proříznout naskrz. Stačí je naříznout tak aby se ocas odlomil.
3. Přiložte filetovací nůž k hlavě nebo ocasu. Zasuňte jej dovnitř tak, aby kopíroval střed ryby a řezal podél páteře. Následujte páteř až do bodu, kdy je kost oddělena.
4. Roztáhněte filety na stranu a odřízněte je od kostí. Až to bude snadno možné, oddělte páteř. Tahejte za filety a zároveň je kompletně odřežte filetovacím nožem. Konečně jsou filety odděleny.

Jak dostat všechno maso z humra? Vytáhněte louskáček.

1. Rozlousknete humra podél páteře pevným, ostrým nožem.
2. Odstraňte žaludek, který je poblíž hlavy, hned za očima a tykadly. Odstraňte tmavé střevo, které vede podél ocasu.
3. Pokud chcete, vezměte zelené vnitřnosti a jikry a servírujte je s humrem.
4. Rozlouskněte klepeta zespoda louskáčkem na ořechy nebo kladivem, abyste se dostaly do malých, úzkých prostor.

Jak získat to nejlepší z artyčoku? Odstraňte vous.

1. Umyjte si ruce. Vařený artyčok by se měl jíst rukami.
2. Po jednom odtrhávejte listy a namáčejte je do rozpuštěného másla nebo octového dresinku.
3. Předními zuby oškrábejte spodní masitou část.
4. Až sníte všechny listy, odstraňte vous – chlupatou masu, což jsou nevyvinuté květy v srdci artyčoku – a nakonec snězte srdíčko.

Jak nenaservírovat hovězí zadní, které nejde rozžvýkat? Použijte oči.

1. Podívejte se na svalovou strukturu masa. Každý kus hovězího zadního je unikátní.
2. Maso řežte podél svalové struktury, nikoliv jenom ze širokého konce.
3. Maso lehce nařízněte na tenké, šikmé plátky.
4. Než začnete porcovat celý kus, podívejte se na nařezané maso. Pokud struktura svalu vede stejně jako vlákno masa, změňte úhel řezání. Pokud budete řezat podél vlákna, maso bude tvrdé a těžko konzumovatelné.

Jak naporcovat čerstvé kuře jako zkušená hospodyňka? Nařežte kuře za 2 minuty.

1. Kuře položte prsy nahoru, zadní částí směrem k sobě. Nožem s pevnou čepelí nebo nůžkami na drůbež prořízněte skrze prsa.
2. Kuře rozdělte na dvě části: porcujte skrze záda, řezem od krku k zadní části. Odstraňte jakýkoliv vnitřní tuk a časti těla.
3. Odřežte křídlo tak, aby k němu zůstalo přichyceno prso. Odsekněte vnější část špičky křídla.
4. Odstraňte nohu, stehno a záda od prsa. Nejjednodušší je řezat mezi stehnem a prsem.  Nůž veďte podél kůže. Porcování dokončete oddělením nohy a stehna a poté zahrnutím stehna.

Osobní továrna dokonalé chuti: Trouby

HomeMade tvar trouby: Tradiční, klenutý tvar trub Gorenje je jednou z množství užitečných řešení. Inspirovaný tradičními kamny na dřevo, umožňuje horkému vzduch volně cirkulovat. Díky tomu horký vzduch rovnoměrně proudí okolo připravovaného jídla, čímž vždy dosáhnete vynikajících výsledků pečení: křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř. V kombinaci s naším speciálním ventilačním systémem Multiflow 360˚ poskytuje něco opravdu speciálního - možnost péci na všech 5 úrovních.

Možná vás bude zajímat: