Poznejte svůj stojan s noži. Podívejte se, na co se který nůž používá.

JEDNODUŠŠÍ JÍDLO
22.5.2017

Šest nožů, které byste měli mít:

Vykosťovací nůž:
Hodí se na porcování kusů masa. Je dobrý i pro vykosťování velké drůbeže nebo zvěřiny či nakrájení hovězích filetů.
Nůž na chleba: Samozřejmě na krájení chleba, ale taky na větších věcí jako zelí, dýni, meloun.
Porcovací nůž: Typicky se používá při řezání nebo porcování roštěné nebo drůbeže. Tvar a ostrost nože je například vhodný pro řezání tenoučkých kousků při přípravě sashimi.
Nůž šéfkuchaře: Ten je asi nejužitečnějším a nejcennějším nožem v kuchyni. Lze jej využít téměř na vše co je potřeba nařezat, nasekat či nakrájet.
Nůž na bylinky: Hodí se tam, kde už na to nestačí nůž šéfkuchaře: konkrétně na malé věci. Například při loupání zeleniny nebo řezání a loupání ovoce.
Univerzální nůž: Dobrý, všestranný nůž. Hodí se na krájení párků a sýrů na malé, chutné kousky. Dobrý pomocník u oběda či na pikniku

Ostatní nože, které se občas hodí:

Řeznický nůž, 18: Velmi dobrý na řezání masa na kusy a přípravu sendvičových/lahůdkových mas.
Porcovací nůž, 2-23+: Pro porcování masa před servírováním. Nakrájí vepřové a jiné velké kusy masa.
Nůž Chartreuse: Pro kreativní kuchaře. Hodí se na vyřezávání zeleniny (například mrkve, okurky, brambor) do dekorativních tvarů, protože má speciální čepel s tenkou, zoubkovitou hranou.
Nůž na sekání, 21: Jednoduchý a jemný způsob jak nasekat zeleninu. Lze jej použít i na pizzu a zeleninu, která bude použita v salátu nebo zpěněna. Používá se i na maso a ryby.
Filetovací nůž, 18-24: Na filetování masa a ryb.
Nůž na šunku, 5: Hodí se na řezání tenkých plátků šunky nebo na řezání nebo oddělování vrstev listového těsta. Lze ho využít i stejným způsobem jako filetovací nůž.
Japonský nůž Santuko, 17: Umí ze všeho trochu. Hodí se například na řezání nebo sekání masa.
Japonský nůž na zeleninu, 14-18: Řeže a krájí salát a zeleninu.
Sekáček na maso, 16: Dobrý pro porcování celých kusů masa a žeber.
Loupací nůž, 5: Hodí se na vytváření hoblinek čokolády nebo parmazánu. Je rovněž dobrý na vyřezávání nahnilých částí brambor, ovoce a zeleniny.
Nůž na lososa, 32-33: Krájí lososa nebo jiné ryby na plátky tenké jako papír. Hodí se taky na krájení tenoučkých plátků zeleniny a masa na carpaccio. Některé nože na zeleninu mohou posloužit i jako všestranné kuchyňské nože.
Steakový nůž, 12-22: Hodí se na krájení steaků a kotlet.

Osobní továrna dokonalé chuti: Trouby

HomeMade tvar trouby: Tradiční, klenutý tvar trub Gorenje je jednou z množství užitečných řešení. Inspirovaný tradičními kamny na dřevo, umožňuje horkému vzduch volně cirkulovat. Díky tomu horký vzduch rovnoměrně proudí okolo připravovaného jídla, čímž vždy dosáhnete vynikajících výsledků pečení: křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř. V kombinaci s naším speciálním ventilačním systémem Multiflow 360˚ poskytuje něco opravdu speciálního - možnost péci na všech 5 úrovních.

Možná vás bude zajímat: