Jak z jídla získat to nejlepší

Samozřejmě, že nejde servírovat předkrm v podobě „grilovaného chřestu s čekankovým salátem“ bez chřestu. Pokud se chcete vyhnout podobným problémům, doporučujeme, abyste si přečetli naše doporučení, ve kterých krájíme, řežeme, sekáme, posypáváme a mnohem více.

Jak dostat to nejlepší ze zeleného chřestu? Lámejte a kruťte.

Zelený stonek vůbec neřežte. Uchopte chřest uprostřed jednou rukou a druhou spodní část stonku. Chřest se zlomí přesně v tom správném místě a bez odpadu. Tím, že chřestová sezóna trvá jen 2 měsíce od dubna do června, je důležité získat ze stonku co nejvíce.

Jak zabránit, aby salátový bufet zhnědnul? Trhejte, nekrájejte.

Pokud nakrájíte salát nožem, narušíte jejich přirozenou konzervační vlastnost. Místo toho salát trhejte pomocí prstů. Ano, trvá to déle, ale na druhou stranu salát zůstane déle zelený a bude přichystaný i na druhý den pro hosty, kteří zůstanou přes noc.

Jak se vyhnout tomu, aby se z hasselback brambor staly chipsy? Použijte lžíci nebo hůlku.

Je těžké neproříznout bramboru skrz naskrz bez použití „zarážky nože“ v podobě lžíce, do které bramboru položíte. Můžete rovněž použít bambusovou hůlku, kterou propíchnete bramboru cca ve spodní tři čtvrtině tak, aby nešla proříznout naskrz. Zkuste to, až budete příště servírovat brambory hasselback a nikoliv chipsy.

Jak zabránit hnití cherry rajčátek? Uštípněte stonek.

Cherry rajčátka jsou kulatá a kulaté věci mají tendenci se kutálet. Obzvláště pokud je chcete rozříznout. Tak co udělá kuchař? Odřízne spodek u stonku. Ta část se stejně nevyužívá. Pak jej můžete položit naplocho a můžete nakrájet jemné, rovnoměrné plátky, aniž by se vám rajčátko odkutálelo.

Jak neplakat u krájení cibule? Posypte ji solí.

Pokud vám vadí, že vám z cibule tečou slzy, posypte ji při krájení solí. Vědecké vysvětlení je, že cibule při řezání vypouští siřičité výpary.

Jak nakrájet kousky na guláš? Naskládejte je na sebe.

Vyndejte si prkénko a pořádný nůž. Je čas na porcování. Toto lze udělat dvěma způsoby – těžkým nebo snadným. Přeskočme rovnou na ten snadný: plátky dejte jeden na druhý tak, aby z toho vzniklo něco jako masový sendvič. Krájejte z jednoho konce na druhý, nezapomínejte řezat napříč vláknem, jinak bude maso tuhé. Vrstvením masa se vyhnete opakovanému krájení a máte všechny kousky najednou.

Jak vyždímat celý citron? Propíchněte jej - nepanikařte.

Hrubou jehlou propíchněte do citronu díru a vyždímejte tolik šťávy, kolik potřebujete. Díra se pak znovu zavře a stále máte citron vcelku.

Osobní továrna dokonalé chuti: Trouby

HomeMade tvar trouby: Tradiční, klenutý tvar trub Gorenje je jednou z množství užitečných řešení. Inspirovaný tradičními kamny na dřevo, umožňuje horkému vzduch volně cirkulovat. Díky tomu horký vzduch rovnoměrně proudí okolo připravovaného jídla, čímž vždy dosáhnete vynikajících výsledků pečení: křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř. V kombinaci s naším speciálním ventilačním systémem Multiflow 360˚ poskytuje něco opravdu speciálního - možnost péci na všech 5 úrovních.

Možná vás bude zajímat: