Barvy menu

JEDNODUŠŠÍ JÍDLO
20.5.2017

Modré rizoto: Udělejte si rizoto s borůvkami. Je to italská specialita.

Hnědé kuře: Při smažení kuřete přidejte do margarinu/sádla lžičku cukru. Kůžička bude krásně hnědá a křupavá.

Opečení karbanátků: Do masové směsi přidejte 1 lžičku cukru a vaše kotlety budou nádherně hnědé.

Máslo s barvou karotky: Ve středověku používali šťávu z karotky pro vytvoření lepší barvy másla v zimě, kdy se krávy nepásly. Stále je to celkem snadný způsob jak trošku máslo oživit.

Kakaově hnědá poleva: přidejte pár kapek barviva; poleva bude mít krásně hnědou barvu, aniž by došlo ke změně chuti.

Domácí barevné těstoviny: Chcete-li žluté těstoviny, přidejte mrkvovou šťávu; inkoust ze sepie pokud chcete černé těstoviny; rajčata pokud červené a špenát pro zelené.

Barevná zelenina: Do vody přidejte 1 lžičku prášku na pečení; pomůžete tím zachovat její barvu.

Tmavě hnědá omáčka: Přidejte trochu rajčatového protlaku pro získání intenzivní hnědé barvy.

Ryze zelené fazolky: Pokud přidáte 1 lžíci oleje nebo trochu jedlé sody do vroucí vody, vaše fazolku zůstanou jasně zelené.

Šťáva: Pokud chcete, aby vaše šťáva byla chutně hnědá, nejdříve v troubě dohněda opečte mouku.

Fialová vejce: Spolu s vejci provařte slupky s červené cibule.

Červená řepa a žlutá mrkev: pokud je musíte vařit spolu, zabalte je do alobalu. Tím zamezíte vzájemnému přenosu barev.

Červená poleva: Ozdobte svůj narozeninový dort polevou obarvenou malinovou šťávou.

Červená rýže: Kupte si čínskou kvasnicovou rýži s plísní Monascus purpureus. Nebojte, není jedovatá.

Fialový coleslaw: Použijte červenou mrkev místo běžné, oranžové.

Bílá rýže: Po přidání pár kapek citronové šťávy do vroucí vody bude vaše rýže oslnivě bílá.

Žluté koláčky: Na 0,5 kg koláče přijde pár vláken šafránu. Těsto bude mít krásně žlutou barvu.

Žlutá rýže: Pro vyzývavě žlutou barvu rýže přidejte kurkumu.

Osobní továrna dokonalé chuti: Trouby

HomeMade tvar trouby: Tradiční, klenutý tvar trub Gorenje je jednou z množství užitečných řešení. Inspirovaný tradičními kamny na dřevo, umožňuje horkému vzduch volně cirkulovat. Díky tomu horký vzduch rovnoměrně proudí okolo připravovaného jídla, čímž vždy dosáhnete vynikajících výsledků pečení: křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř. V kombinaci s naším speciálním ventilačním systémem Multiflow 360˚ poskytuje něco opravdu speciálního - možnost péci na všech 5 úrovních

Možná vás bude zajímat: