Radostné velikonoční pečení s malými domácími spotřebiči gorenje - Gorenje
Pondělí, 24. březen 2014

Radostné velikonoční pečení s malými domácími spotřebiči gorenje

K Velikonocům se váže řada zvyklostí, z nichž některé jsou dávno zapomenuty, ovšem mnohé stále rádi dodržujeme. Boží hod velikonoční tak dodnes provází velké hodování a to i přesto, že mu zpravidla už nepředchází 40denní půst. Součástí velikonočního menu bývá beránek z kynutého, třeného anebo piškotového těsta, sladký mazanec a jidášky, jehněčí nebo skopová pečeně, nádivka s mladými kopřivami a mnoho dalších dobrot. Hravě zdolat všechny gastronomické výzvy, nejen o Velikonocích, pomohou malé domácí spotřebiče gorenje – praktičtí a spolehliví pomocníci do každé kuchyně.

Nerezový kuchyňský robot gorenje SBR1000E za vás zastane spoustu práce při přípravě oblíbených velikonočních sladkých i slaných jídel, což v předsvátečním kalupu určitě oceníte. Zvládne například sekání masa, zeleniny či mladých kopřiv do nádivky, hnětení těsta na mazanec a beránka, do kterých navíc umele ořechy, mandle či cukr. Strouhání na slabé a silné plátky se hodí, chcete-li servírovat studené občerstvení s kousky sýra a zeleniny. Kuchyňský robot gorenje SBR1000E nahradí i odšťavňovač, takže není problém oslavit příchod jara čerstvou přírodní šťávou plnou vitamínů z ovoce nebo zeleniny (jablka, pomeranče, hrozny, hrušky, mrkev, červená řepa ad.). Díky výkonnému 1 100W AC motoru a bohatému příslušenství dokáže vše snadno a rychle, pouhým stiskem tlačítka. Zárukou prvotřídního výsledku je nastavitelná rychlost od minimální (např. příprava těsta), střední (např. krájení či mixování) až po maximální (drcení či sekání).

K dispozici je funkce Turbo – pro mimořádný výkon a funkce Pulse – přerušovaný chod, pro šetrné míchání. Objem nádoby je 1,5 l.

Nepřehlédnutelný ruční mixér gorenje M701B s dvoulitrovou skleněnou mixovací nádobou je součástí oblíbené řady BlackUp, které vládne, jak jinak, černá. Nadčasová barva ztělesňuje prestiž, luxus a zároveň v sobě skrývá kapku vzdoru a rebelství. A v kontrastu s pestrobarevnými velikonočními dekoracemi se bude skvěle vyjímat! Mixér je vybaven AC motorem s výkonem 350 W. K dispozici je 5 rychlostí a funkce TURBO. Mixér má 2 šlehací metly a 2 hnětací metly, takže důkladně a dohladka uhněte těsto a ušlehá krémy na nejrůznější velikonoční sladkosti. Pro větší stabilitu je vybaven gumovými nožkami. V řadě BlackUp najdete i elegantní sekáček potravin gorenje S400B s litrovou skleněnou nádobkou, který snadno a rychle připraví ořechy, mandle a další suroviny do velikonoční nádivky nebo mazance. Sekáček s nerezovým nožem a protiskluzovou podložkou bezpečně zpracuje potraviny do potřebné konzistence.

Univerzální ruční tyčové mixéry HB804E a HB804QR potěší svými schopnostmi i mimořádně tichým provozem. Také tento pomocník usnadní přípravu Velikonoc, například  pomazánek, kterými pohostíte koledníky s pomlázkami, nebo na vitamíny bohatých smoothies, ovocných a zeleninových koktejlů či dření pro vítané osvěžení. Ponorné mixéry jsou vybaveny moderním DC motorem, takže pracují rychleji a efektivněji než konvenční mixéry. Můžete se spolehnout na výkonný, stejnosměrný motor, který bude bez problémů sloužit řadu let. Zářivě červený tyčový mixér HB804QR je navíc namísto obvyklých dvou vybaven hned čtyřmi břity!

Podmínkou úspěchu při velikonočním pečení a vaření je pečlivá příprava, včetně správného odměření všech potřebných ingrediencí do velikonočních dobrot. O to se postará elektronická kuchyňská váha KT05KARIM z exkluzivní řady Gorenje designed by Karim Rashid.

Gorenje tradičně klade velký důraz na vytříbený design, takže malé domácí spotřebiče gorenje nejen šetří čas a námahu, ale navíc se stanou ozdobou vaší kuchyně. Už žádné zavírání do skříněk a schovávání pod stoly! Příjemným bonusem je vysoký uživatelský komfort, snadné čištění a údržba, včetně možnosti mytí příslušenství v myčce.

Malé domácí spotřebiče gorenje jsou v prodeji v síti studií KUCHYNĚ gorenje, v obchodech s elektronikou po celé republice a v e-shopech.