Andaluzské gazpacho

Suroviny

  • 1 kg zralých rajčat
  • 1 zelená kapie
  • 1 malá okurka
  • ½-1 strouček česneku
  • Bílý chléb (den starý, přibližně o velikosti jedné malé bulky)
  • 50 ml červeného vinného octu
  • 50 ml olivového octu
  • Sůl
  • 1 sklenice vody nebo zeleninový vývar
  • ½ čerstvého chilli

Příprava

Nakrájejte rajčata, okurku a kapii na kostky o 1 cm a vložte je všechny do mísy. Nakrájejte pak česnek a přidejte ho k zelenině. Rozdrobte chléb a vložte jej do mísy, s následným použitím vinného octu, vody (nebo zeleninového vývaru) a soli. Smíchejte suroviny ve stojícím mixéru a rozmačkejte je pomocí jemného sítka. Vložte do lednice pro zchlazení. 

Servírování

Gazpacho podávejte v talířích na polévku nebo vysokých talířích, doplněné o krutony, kostky okurky a kapie, bylinky a vařené vajíčko.

Gazpacho můžete uchovat v lednici po několik dnů.

Náš šéfkuchař Andrej Kuhar, oceněný 6 Michelinskými hvězdami, bude hýčkat návštěvníky stánku Gorenje na IFA 2016 jeho kulinářskými specialitami.